Daniel-ledigt?

Igårkväll hade jag ledigt från Daniel. Jag försökte tänka på annat som får mig på bättre humör, jag orkade inte riktigt deala med alla dom där känslorna mer. Det var skönt, jag kollade på en film och lite sådär. Men i morse loggade jag in på bloggen och fick se att jag hade fått ett inlägg från en av Daniels arbetskamrater. Jag kan inte låta bli att lyfta fram denne anonyma mans (?) tankar och funderingar. Så här skrev han:

Som tur är slipper jag ha att göra med Daniel i det civila. Men som kollega till honom så nickar jag instämde. Ty på jobbet är han vad jenkarna kallar "bully". Han spottar och fräser och sprider obehag vart han drar fram. I dag bänkade han sig vid kaffeautomaten och klargjorde högt att han minsann inte tänkte "lyfta ett finger".

Fortsättning följer...det gör för ont

Inlägget var undertecknat daniels hackkyckling. Och visst gör det ont! Att se en nära vän gå så fullständigt upp i sig själv och sitt ego att hans vänner inte ens längre orkar tänka på honom. Jag kan bara hoppas att Daniel snart inser hur långt han har gått och att han åter kan bli den goda vän jag minns honom som.

Forsatt jobbig...

Umgicks med Daniel idag igen. Vi åkte till stan ihop och han var jobbig att ha å göra med även idag. Han tjatade om hur dålig julen hade varit och spred dålig stämning i gruppen. Knäcken hade inte varit seg nog, och "det var inte tillräckligt djupt dopp i grytan" beklagade han sig.

Som om detta inte vore nog så mötte vi Maja och dom skulle byta julklappar. Daniel hade såklart inte något till Maja men hon hade minsann säcken full. Pinsamt. Daniel avslutade med att avvika från gruppen utan att säga hejdå.

Jag vet inte hur mycket skit man ska behöva stå ut med, men på senare tid har jag börjat bli ordentligt trött på Daniel.

image7
Lika som bär?

Daniel - En "pain in the ass"

Idag var Daniel en riktigt "pain in the ass" att ha å göra med. Det var när vi var nere ett gäng för att hyra film som Daniel gick igång och styrde och ställde. Han domderade ur sig "Nej inte den!", "Den suger!", "Den där har jag sett 140 gånger!" osv. Han visste minsann bäst och alla skulle förståss anpassa sig efter honom... Jag har svårt att se att jag nånsin mer kommer hyra film med Hitler-Daniel.

23 december - 23.57

Bloggqvist önskar er alla en riktigt god jul kuk!

Sontag

Söndag, Daniel är troligen väldigt seg efter en hård helg och nu ser han fram emot att ta det lite lugnare ett par dagar över jul. Ikväll skall han laga en bit mat och titta på fotboll med några goda vänner. Inter - Milan spelas idag, härlig match! (Tycker Daniel)


Bloggqvist kan inte låta bli att länka till en artikel på aftonbladet från idag.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1517653.ab
Artikeln i sig är väldigt rolig, men läs bildtexten. Hur avslutas den egentligen? Jag förstår inte... bloggqvist <3 aftonbladet

Årets julprank

Inför jul bjöd bloggqvist plus jonatan på ett härligt juleprank. Ett femtiotal julkort likt bilden nedan printades upp på Ahlséns foto i Lerum, och skickades sedan ut det till folk Daniel känner, undertecknade med Daniels namn. Daniels familj, hans flickvän, exflickvän, vänner och vänners föräldrar blev aningingens konfunderade i veckan när ett lustigt julkort plötsligt damp ner brevlådan. Många har hört av sig till Daniel för att tacka, och ser sig numer skyldiga att skicka julkort till Daniel nästa år. Inte mer än rätt.

image5

Tävlingen avgjord!

Nu var Daniel-som-tomte-tävlingen äntligen avgjord! Vinnaren är

Johan Lindqvist
Bygrindsvägen 11
Lerum

Tävlingen avgjordes på walk over då endast ett bidrag skickats in.

Tack Daniel!

Bloggqvist tackar och bockar för Daniels öppenhjärtiga inlägg. Ett inlägg som jag anser speglar Daniels "förvirring" i elit-världen, samtidigt som det framhäver hans varma, personliga sida. Klart är ju att Daniel inte till hundra procent vet hur han ska förhålla sig till sitt hastigt påflugna kändisskap, gillar han det eller hatar han det? Eller rent av älskar han det? Daniel är en ung, nytänd stjärna bland många äldre och jag tror att han kommer växa in i sin roll och så småningom hitta sin plats i kändisvälden.

Under tiden fortgår "vardagen" för Daniel, och idag jobbar han sent. Efter det har han annonserat "ölkväll med grabbarna" eftersom han är ledig imorgon. Bloggqvist hoppas kunna få lite qualitytime med Daniel, helst redan ikväll eller åt minstånde i helgen.

Mycket Vänliga Julhälsningar
Bloggqvist

Rampljus eller feber - av Daniel Svensson

När man blir kändis över en natt hinner man inte riktigt tänka, man försummar nära och kära och hänger mest med andra celebriteter. Man rör sig ute i nattlivet, sitter i "vippen" och halsar dyra drycker som man egentligen inte har råd med, man hamnar hos kronofogden och tvingas vika ut sig och ställa upp på löjliga jippon, som att vara "kändistomte" hos fans osv. Men vad gör man inte?

Men när man väl är inne i den världen är det svårt att både stanna och komma ur, de som vill komma ur blir kvar och de som vill bli kvar ramlar ur. Praktexemplet är väl Robinson Robban, när man iscensätter en våldtäckt bara för att kunna vara hjälte har man kanske gått lite långt för att komma tillbaka till rampljuset. BloggQvist och Robban är inte ens i samma liga. Bloggqvist som han väljer att kalla sig, heter egentligen något annat och har skapat detta alias för att kunna rikta blickarna och Se & Hör mot mig.. Från att ha haft all uppmärksamhet och blixtar riktade emot sig, valde denna tyrann att föra över pressen och förödmjukelsen mot en oskyldig själ som bara ville världen gott, mina blåa ögon gråter i mörkret som skapats runt om mig. Men nog om det.

Hitler eller Stalin, Bloggqvist har tagit bloggandet (läs förföljelse) till en ny nivå. Att skicka julkort till TV4 redaktionen med bilden nedan (den autentiska sjtärngossebilden) och mer eller mindre krävt tid i rutan så på julafton ska jag sitta med Malou von Sivert i morgonsoffan och diskutera glögg och världsfred. Allt tack vare en ihärdigt bloggande slocknade stjärna, en döende Sol i det svenska folkhemmet.

Jag vill ändå passa på att tacka för möjligheten att gästblogga. Inte var dag man får skriva om sitt eget liv i någon annans blogg. Efter vissa påtryckningar och ganska så hårda händer, har jag gått med på att beskriva vad jag har på mig as I blogg, går från fisk till fågel: skor, jeans, tröja och hår. Ganska genomgående svart, har mitt favvoband på T-shirten; Merch!

Son of a producer. Jag är ingen förlorare men jag har snart bloggat färdig. Tänkte bjuda lite på en topplista angående jul, nyår, tomtar och annat julstök.

1. Lerums svar på Perez Hilton: Bloggqvist.
2. Önskan efter en vinterfestival med elitgänget, inte elitelitgänget.
3. Hårdare knäck, djupare dop i grytan.
4. Det karaktäristiska jultomteskägget, jävligt tidigt 1690-talssynt
5. Julålen, alla vana julbordsätare vet att man mäter i en skala från 10-1, hela skalan bygger på hur pass god/tillagad ålen är, en kock i norden har lyckats med en 1:a i betyg, samma finska kock gjorde även en utmärkt finsk leverrätt julen -79.

//Det här är Daniel som signar ut slut.

Tävling!

Nu är det dax för jultävling! En ensam vinnare kommer att få Daniel som jultomte på julafton. Är du trött på att behöva "gå och köpa tidningen" varje jul så är det här din chans att slippa. Daniel har mångårig erfarenhet av att "tomta", och med lite tur så kan det bli just hemma hos din familj som Daniel dyker upp på julaftonskvällen.

Allt du behöver göra är att svara på en enkel fråga (den som följt bloggen kan svaret) samt skicka en motivering varför just Du förtjänar att ha Daniel som tomte.

Vilken roll hade Daniel i årets lussetåg?
1.
Tomtenisse
X.
Stjärngosse
2.
Daniel deltog inte i något lussetåg i år

Skicka ditt svar och din motivering till [email protected] senast torsdagen den 20 december, så kommer ditt bidrag att rättas och bedömmas av en jury bestående av mig - Bloggqvist. Vinnaren presenteras här på bloggen redan den 21 december. Glöm inte att bifoga namn, adress och gärna telfonnummer.

God Jul
//Bloggqvist

Daniel gästbloggar i veckan!

Nu står det klart att Daniel senare under veckan själv kommer att få skriva ett inlägg här på bloggqvist, om han vill. Han har tidigare visat stort intresse för idén och jag har svårt att se att han plötsligt skulle säga nej.

Daniel kommer få helt fria händer att skriva om vad han vill, dock kommer jag föreslå att han ska bjuda på en "Dagens outfit". Håll ögonen öppna under veckan!

Daniel

Det var ett tag sen jag levererade något nytt på Danielfronten. Hoppas inte att ni för den sakens skull får för er att mitt intresse för Daniel har börjat svalna, för så är verkligen inte fallet.

Igår hade jag hoppats på att få dricka lite öl med Daniel, men han valde att avstå till förmån för andra mer högprioriterade vänner. Sånt är livet när man är i Daniels närhet. Han kan välja och vraka mellan olika "happenings" och om man inte har något extravagant att komma med så är han inte intresserad. Det gäller att veta sin plats. "En annan gång" tänker jag och går vidare i livet.

På lördag sitter Daniel bänkad med ostbågar och chips i näven. Då firar TV3 sin 20års dag med att visa gamla avsnitt av Skurt. Skurt gjorde sig under 90-talet känd för att göra rättframma, ärliga intervjuer med några av Sveriges allra mest framsående inom kändis-eliten. Alltså, veckans tips, lördag 20.30 på TV3.

image4
Bilden är tagen nästa lördag.


Bloggqvist <3 Charming man

Som bekant var Charming man (http://failures.blogg.se/) inne på bloggqvist och frågade mig vad jag önskade mig i julklapp. Nedan publicerar jag mitt svar från Charming mans gästbok.

----------------------------
Postat av: bloggqvist

Hej Charming man! Kul att du uppmärksammade min blogg härom dagen. Du frågad vad jag önskade mig i julklapp. Eftersom min blogg inte handlar om mig utan om Daniel Svensson så valde jag att inte publicera mitt svar i bloggen. Men en artig fråga förtjänar ett artigt svar.
- Jag önskar mig en mössa. Jag har ingen mössa och nu är vintern här.

Ha det bra Charming man - och god jul och gott nytt år! Om du vill ha julkort från bloggqvist så är det bara att höra av dig med namn och adress. Alla som vill får julkort av bloggqvist i år.

Blogg on!
----------------------------

Jag känner att jag och Charming man eventuellt kan ha något på gång. Om ni läser hans blogg så ser ni också att han ska till vattenpalatset i Lerum (!) idag. Bloggqvist har sitt huvudkontor i just Lerum, så nu ska jag smyga ner till vattenpalatset och smygfotografera Charming man i duschen, bilder kommer snart.

ps. Vill du ha julkort från bloggqvist? Skicka namn och adress i ett inlägg så skickas kortet snarast. ds.

10.000 läsare - en ren lögn

Nu när jag ändå städar ur min garderob så kan jag även meddela att bloggqvist inte alls har 10.000 besökare om dagen, som jag meddelade tidigare i veckan. Gjorde jag en avrundningsmiss? Kanske ett tekniskt fel hos blogg esse? Nej, sanningen är att det var en ren lögn från min sida. Jag levde under hela onsdagen i en slags drömvärld och jag ber om ursäkt för detta.

Rättelse(r)

Under gårdagen uppmärksammade Daniel mig på att en del saker här på bloggqvist är lite missvisande, ibland rent av felaktiga. Sådana missar är förståss oundvikliga då uppgifterna om Daniel oftast saknar källa och är grundade på rena antaganden från min sida.

Till exempel så tycker Daniel inte alls om julmust, och därför kan man anta att han inte alls lussade för fikat. Daniel var inte heller på lusserocken i Lerum den 12 December. Vad han gjorde istället förblir oklart.

Afterwork

Igår tog Daniel och hans två arbetskamrater Jonas och Qvintus "en öl efter jobbet". Dom slutade först klockan 22.15 sedan drog dom till Halta Lottas Krog på redbergsplatsen. Där väntade två hemliga gäster, nämligen jag själv och Robert. Jonas hade lurat Daniel att de hämliga gästerna skulle vara bröderna Ling. "Men Robban och Johan är ju också här!" utbrast en förvirrad Daniel när han fick se oss.

Tillsammans drack vi giraffer fram till på småtimmarna. Daniel hade trevligt och blev lätt berusad, trots att han skulle upp och jobba idag.

Kan även meddela att Daniel nu är medveten om att bloggqvist bloggar om honom. Han är inte sen att sola sig i stjärnglansen, han vältrar sig i all uppmärksamhet. Det har börjat spridas rykten om att Daniel kommer att gästblogga inom kort, jag väljer att varken bekräfta eller dementerar eller bekräfta detta.

image3
Dricka giraffer?



Charming man - helt fel ute...

Idag har jag fått ett inlägg från Charming man, en av höjdarna här på blogg esse. Givetvis smickrande. Tråkigt bara att frågan löd "Vad önskar du dig i julklapp? ". Charming man tycks inte alls ha förstått vad det här går ut på. Vad jag önskar mig har inte med den här bloggen att göra, den här bloggen handlar om Daniel Svensson.

Så, vad önskar sig då Daniel i julklapp? Jag har ingen aning. Kanske ett ps3? Eller "fred på jorden"? Om någon vet vad Daniel önskar sig så får den personen gärna höra av sig till mig så att vi kan få rätsida på det här.

Nya rön!

Daniel har post-puberteten gjort sig känd som "mannen med mustaschen". Nu sägs det att Daniel har gjort sig av med sin karaktäristiska rödanätta mustasch. Detta måste givetvis dokumenteras. Ska fixa bild på detta så fort jag bara kan. Stay tuned!

Lusserock!

I nuläget håller Daniel på att göra sig fin inför kvällens festligeheter. Ikväll ska Daniel nämligen gå på Lusserocken i Lerum, i Dergårdens gympasal. Han tar på sig något extra rockigt och tar pendeln från göteborg klockan 18.17.

10.000 läsare om dagen!

Det blåser läsarstorm på bloggqvist!

Det har visat sig vara en kassasuccé att börja blogga om Daniel istället för mig själv. Sedan den 10 december har bloggqvist haft över 10.000 unika besökare om dagen och kan hädanefter räkna in sig som en av de allra mest lästa svenska bloggarna! Detta är givetvis mycket glädjande, även om det känns lite surt att mitt eget liv inte alls väckte samma intresse som Daniels.

Hur som helst, ett stort tack till alla där ute som läser!

Lucia

Imorgon är det lucia. Daniel har inga speciella planer tror jag, inga lussetåg eller så i år. Som liten var Daniel ofta stjärngosse, inte så mycket för att han gillade att uppträda utan troligen mest för lussebullarna och julmustens skull. Jag kan tänka mig att Daniel och hans klass lussade runt endel i Floda där han är uppväxt, kanske på någon förälders arbetsplats. Jaja, inget sånt i år alltså, men kanske en pilsner på någon krog istället.

image2
obs. bilden är ett montage.

Nyår?

Daniel har den senaste tiden verkat lite fundersam över det kommande nyårsfirandet. Han verkar inte ha några direkta planer, fast han är sugen på att det ska hända något ball. Jaja, han får väl se vilka alternativ som dyker upp framöver.

Idag skulle Daniel egentligen gått ut och druckit "några öl" - med mig. Men jag bangade i sista stund pga kvällsjobb. "Det får bli en annan dag", sa vi. Istället drog Daniel för att kolla på fotboll hemma hos Kalle, kanske tar han en öl eller två till matchen?

Ett gott skratt...

Under måndagen har Daniel mest jobbat. På kund-supporten uppstår ofta endel dötid mellan varje samtal med kunder, under den tiden brukar Daniel fördröja tiden med att surfa runt på nätet. Dagens goda skratt fick han när han besökte den här sidan där man får läsa en alternativ version av Göteborgs historia. Senare på dagen valde Daniel att skicka runt länken till sina vänner, goda skratt förlänger ju som bekant livet.

Daniel!

För dig som inte känner Daniel eller ens vet vem han är så kommer en kort beskrivning:

Namn: Daniel Svensson
Bor: Göteborg
Jobbar: Telia kund-support
Intressen: Att vara med kompisar
Gillar: Pizza och musik
Gillar inte: Att bli kallad för "duche bag".
Det viste du inte om Daniel: Daniel hade aldrig vattenkoppor som barn.
Det viste du inte om Vattenkoppor: Man kan bara ha vattenkoppor en gång i livet, sedan blir man immun mot det. Vanligast är att man får sjukdomen i mycket tidig ålder. Får man vattenkoppor senare i livet så brukar det ofta anses som "allvarligare".

image2
Här visar Daniel ett trix som han kan göra med händerna.


Nya tider!

Det blåser friska vindar här på bloggqvist! Åt skogen med time-out-tramset, jag har kommit på ett helt nytt koncept. Istället för att blogga om mig själv så har jag bestämt mig för att blogga om Daniel Svensson och hans liv.

Idag tex, så har Daniel mest slappat. Han skulle egentligen hjälpa sin syrra o flytta men han orkade inte. Som kompensation så har Daniel lovat att hjälpa sin syster att måla om lägenheten. Frågan är om han gjorde en bra deal? Hur som helst så kan jag tänka mig att det var skönt för Daniel att få sova ut idag. Imorgon ska Daniel jobba tror jag, så han funderar säkert på att gå och lägga sig snart, men ni vet ju hur det är...

Nu ska jag själv gå att lägga mig, mer om Daniel kommer i veckan.

Time Out

Den senaste tiden har jag fått skarp kritik angående 'bloggqvist'. Mina nära och kära anser att bloggen har spårat ur i sin seriositet, och visst, jag kan förstå dom. Bloggen har det senaste tagit upp allt mer av min tid, och jag kan förstå om vänner och bekanta kan känna sig åsidosatta.

När det kommer till dom jag älskar så bara kan jag inte kompromissa, därför har jag beslutat mig för att åter igen lägga ner bloggen. Jag har valt att kalla det en "time out", men jag kan inte lova att jag kommer tillbaka. Det finns saker jag måste komma fram till först. Varför bloggar jag? Vill jag verkligen blogga? Är det jag själv som styr över mitt bloggande? Att blogga är en drog och jag har fått nog. Jag måste bli clean...


ja?
hej en strömmings burgare
tjufem va?


Religion

- Konsten att anpassa sitt liv efter något som hände för jättelänge sedan.

Det är fan helt sjukt att det finns folk i Sverige som fortfarande väljer att anpassa sig efter en typ 2000 år gammal bok. Att Sverige dessutom kristnades först&främst för att ge makthavarna ännu mera makt gör det hela ännu sjukare. "Jag blir äcklad blir jag". Lägg ner...

Jag var bara tvungen att säga det. Och när jag ändå är igång vill jag passa på att spy lite galla över Gud. Jag hatar fan följande scenario, som man ser på nyheterna titt som tätt: En unge genomgår en lyckad operation efter en olycka, morsan är helt överlycklig och säger "Jag tackar Gud varje dag för att mitt barn lever". Ge fan i det och tacka läkaren istället, det är han som har lagt ner typ halva sitt liv på att utbilda sig för att kunna rädda din jävla unge. Sa ja te dej.


nu ska vi fan rädda världen
så ofantligt jävla iskall är den
n stackars klump, som snurrar runt
med bärs&brudar, då vore d ju dumt
o låta nåt pucko messa till d
inte ens själva satan vill d



Ny Design!

Som ni kan se så har jag ändrat designen här på bloggqvist. Jag insåg att den förra lay-outen var allt för grå och opersonlig, så jag plockade fram toolboxen och trixade och fixade - Det digitala faceliftet är ett faktum.


när jag va liten, så trodde jag att även
garbo va grå, som bilderna på tvn
men det va inte så, o tur e väl de
för blandade färger blir man glad av att se



I natt jag drömde...

Härom natten drömde jag att jag fick en lägenhet i Göteborg. Jag tror att det var en trea och vi var två tre pers som skulle flytta in tillsammans. Sedan slutade det med att vi flyttade in 19 pers och jag blev sur för att aldrig fick spela på mitt nintendo för det var upptaget hela tiden. Sen flög jag iväg på en jättestor fladdermus.

Lista över drömmens delar i trovärdighets-ordning:

1) Man flyttar in 19 pers i en trea.
2) Jag får en lägenhet i stan.
3) Jag flyger iväg på en jättestor fladdermus.


lite trångt
så vaddå
om man står upp får man plats
och jämför man med grannen är det här ett palats



Det nalkas jul - Novi God!

Vintern är här, det är iskallt och den första snön föll härom veckan - julen närmar sig. I Sverige har min generation fått växa upp med Weise på TV, medan man i Ryssland har valt ett annat upplägg:

Länk


nu är det jul igen, i både slott o koja
över hela landet drar en kollektiv noja
det pyntas, sjungs och skickas fåniga kort
å jesus se nu va du har gjort



Bloggqvist - Återkomsten

Jag har beslutat mig för att starta upp min blogg igen!

Bloggen var en ventil för mig, en möjlighet att få "skriva av mig". Utan bloggen har jag haft svårt att andas, jag har sakta kvävts i mina egna tankar och funderingar. I och med blogg-comebacken tror och hoppas jag på bättre tider, för oss alla.

Hisnande historier utlovas! Hoppas ni är lika exalterade som jag...

Låt mig bli ert ljus i vintermörkret!
- Bloggqvist


svenska ord e ett smörgåsbord
där finurliga poeter finner idel läckerheter
men man snubblar lätt på kanter, av vassa konsonanter
så se till å ha en tunga som är smord, för svenska ord



RSS 2.0